pondelok 1. decembra 2014

Domáca pizza - lepšia ako v pizzerii

U nás v meste, keď si chceme zagurmánčiť na pizzi, vyberieme sa na našu obľúbenú, slivkovú. Áno, je taká netradičnejšia, ale dali sme jej šancu a je naozaj top! Samozrejme, že som ju musela vyskúšať aj doma.

Potrebujeme:
- droždie, cukor, 2 dcl mlieka (kvások)
- múka polohrubá, cca 300 g
- slivky
- rokford
- eidam
- prossciutto alebo šunka od kosti
- paradajkový pretlak
- oregano, vegeta, soľ, čierne korenie mleté
- cesnak, olivový olej
1. Spravíme si kvások, necháme 15 minút vykysnúť
2. Začneme pracovať na ceste. do kvásku dáme múku, soľ, vegetu. Všetko vypracujeme na hutné cesto a necháme kysnúť
3. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 3 časti.
4. Prstami vytvarujeme cesto do pizzovej formy. Ja mám takú okrúhlu a keďže naša mikrovlnka má funkciu CRISP, robila som pizzu tam.
5. Kraje potrieme cesnakovým olejom (2 strúčiky cesnaku roztlačíme do trochy olivového oleja). Cesto potrieme paradajkovým pretlakom, zmiešaným s oreganom a čiernym korením. Pridáme šunku alebo prossciutto a dáme do mikrovlnky zapiecť na 5 minút.
6. Vytiahneme a posypeme nastrúhaným eidamom, pridáme kocky rokfordu a slivky. Dáme znova zapiecť na 5 minút.
7. Vytiahneme, pokrájame, papáme...
8. Dobrú chuť! :)
Pred zapečením...
Cesto bolo fakt mäkké a všetci sme s ňou boli spokojní :)

0 komentárov:

Zverejnenie komentára