piatok 12. decembra 2014

Marinovaný syr s cesnakom a bylinkami

Aj tento recept je z úžasnej knihy receptov od Michaely Králikovej. Je výborný ako taká mňamka pri film alebo len tak, keď ste hladní, ale len tak mlsne. Najlepšie je, keď sa toto všetko nechá spolu odstáť aspoň týždeň a potom už len degustovať :)

Potrebujeme:
- sklenený pohár
- syry- plesňový, hermelín, camembert, takýto nejaký typ
- olivový olej
- cesnak
- bobkový list
- čierne korenie, nové korenie
- chilli papričky
- bylinky- tymián, pažítka
- morská soľ
- červená cibuľa


Všetko nakrájame, syr na trojuholníčky, cibuľu na plátky. Pridáme korenie, cesnak, bylinky do pohára, zalejeme po vrch olivovým olejom a necháme marinovať aspoň 3 dni.
Po pár dňoch degustujeme. Môžem potvrdiť, je to úžasné. Môj osobný tip: pridať ešte trochu balzamikového octu, kto to má rád kyslejšie. Výborné s čerstvou francúzskou bagetou.
Dobrú chuť!


0 komentárov:

Zverejnenie komentára