Potrebujeme:
- 400 gramov lístkového cesta
- 200 gramov listového špenátu (čerstvý alebo mrazený)
- 125 gramov ricotty
- 150 gramov šampiňónov (z konzervy)
- muškátový oriešok
- čierne korenie
- soľ
- 1 strúčik cesnaku
- 1 vajíčko
- sezamové semiačka na posypanie
- papier na pečenie
Zmes chvíľku podusíme, potom osolíme, pridáme mleté čierne korenie a muškátový orech. Všetko treba dochutiť podľa vlastnej chuti, niekto má rád slanšie, niekto korenistejšie, všetko závisí len od vašich chutí.
Potom pridáme ricottu a poriadne všetko premiešame a ešte chvíľku varíme. Potom vypneme a dáme preč zo sporáka.
Medzitým, kým nám zmes trošku vychladne, lístkové cesto si na pomúčenej doske vyvaľkáme na čo najtenší veľký plát.
Vyvaľkaný plát naplníme rovnomerne špenátovo- ricottovou zmesou.
A na tesno zavinieme....
Takáto roláda nám vznikne
Vystelieme si plech papierom na pečenie a začneme krájať roládu na tenké kolieska (tenšie alebo hrubšie, závisí len na vás). Dá sa to však aj upiecť a nakrájať ako závin po vychladnutí.
Takéto kolieska som si nakrájala ja- boli trošku hrubšie, ale dalo sa to aj tenšie. Po poukladaní na plech už len potrieť vajíčkom rozmiešaným so soľou a posypať sezamovými semiačkami. Dáme do vyhriatej trúby, pečieme na 200 stupňoch cca 15- 20 minút v závislosti od vašej trúby.
A tu máme malú ochutnávku. Keď máte radi špenát, chodte do toho, všetci si ich pochvaľovali. Dobrú chuť! :)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára