utorok 10. februára 2015

Farmárske hody

Ako sa už pomaly stáva tradíciou, aj túto sobotu sa v Bánovciach nad Bebravou konali Farmárske hody. Ide o podujatie, konajúce sa v období fašiangov a je to v podstate taký lokálny food festival. Vedeli ste, že podľa prieskumu sa na Slovensku stávajú food festivaly čoraz populárnejšie? Nečudujem sa. Dobré jedlo, dobré pitie, zábava, má to niečo do seba.
Tieto farmárske hody boli zamerané na zabíjačkové špeciality. Nie som síce extrémny prívrženec všetkého, čo zabíjačka ponúka, ale taký guláš, domácu klobásku či hurku vždy rada ochutnám. Na svoje si prišli aj milovníci držkovej, huspeniny, zabíjačkovej kaše a kapustnice.
Čo iné ešte toto podujatie ponúklo? Samozrejme, podplamenníky (podpecníky, podplamúchy) nesmeli chýbať. Tieto od Grimpeku, konkrétne syrovo - slaninkovo - cibuľový alebo škoricovo - jabĺčkový boli výborné, V tomto obchodíku ste mohli nájsť aj skvelé štrúdle, šišky, slané pečivá, chleby, cestoviny, či špaldové rezy.
Vo farmárskom dome má svoje miesto aj Bánovecká mliekáreň, ktorá robila aj skvelé grilované syry v bylinkách s cesnakovým dresingom. Okrem toho ochutené mlieka, tvarohy, jogurty, syry, všetko,
čo mliekáreň produkuje a všetko výborné.
Toto podujatie je už síce za nami, ale netreba smútiť. Aj tento rok (na jar a na jeseň) sa bude v uliciach Bánoviec konať Mňam fest, čo je tiež food festival. Už sa veľmi tešíme!

 Gazdinka, vítajúca návštevníkov
 Farmársky dom
 Jablkovo - škoricový a syrovo - cibuľkový podplamenník
 Toto prasiatko to už má za sebou...
Ľudia čakajúci na dobré jedlo

0 komentárov:

Zverejnenie komentára