nedeľa 18. októbra 2015

Losos v slaninkovom župane s pečenými zemiakmi a jogurtovým dipom


Máme tu víkend a ja mám pre Vás tip na skvelý obed. Recept je celkom jednoduchý, ale veľmi chutný a určite ním potešíte všetkých členov rodiny. Pôvodne to bol recept Jamieho Oliviera, ale niektoré prísady som si pomenila podľa seba a svojich chutí. Takže, ideme na to.
Potrebujeme: (2 porcie)
- 1 balenie lososa (filety, cca 250 g)
- zemiaky- cca 7 stredne veľkých kusov
- čierne korenie, soľ
- oravská alebo anglická slaninka- 4 plátky
- citrón
- cesnak
- 1biely jogurt
- rozmarín

Postup:
1. Dáme variť zemiaky pokrájané na kocky. Uvarené ich scedíme a odložíme nabok, kým si pripravíme lososa.

2. Lososa umyjeme, osolíme a okoreníme z oboch strán a zabalíme do slaninky. Dva plátky nám vyjdú na jeden kúsok.

3. Lososa položíme do stredu plechu. Okolo rozprestrieme zemiaky, ktoré okoreníme, osolíme a pridáme rozmarín- celý alebo usušený. Celé to môžme jemne pekvapkať citrónom.



4. Rúru nastavíme na 200 stupňov a pečieme cca 30 minút. Teplotu a dĺžku pečenia si kontrolujeme, každá rúra je predsa iná.

5. Ošúpeme si cesnak a tri strúčiky pretlačíme do bieleho jogurtu. Osolíme, priáme štipku korenia a pár kvapiek citrónu. Dip je hotový.


6. Podávame prekvapkané citrónom. Dobrú chuť!

0 komentárov:

Zverejnenie komentára