streda 2. septembra 2015

Vinobranie v Chateau Topoľčianky



Máte radi víno? Ak áno, určite ste už zaregistrovali akcie, ktoré sú označované ako vinobranie. Ja víno obľubujem, najmä to výberové, sladké, ale na vinobraní som bola včera prvýkrát. A veru, neľutujem, bola to výborná akcia a som si istá, že sa na niečo podobné v budúcnosti znova vyberiem. 
Na vinobranie sme sa vybrali do Topoľčianok. Sú preslávené nielen výborným vínom, ale rovnako aj Národným žrebčínom a kaštieľom, kde mali svoje letné sídlo prezidenti. Vínny pas stál 9 eur. Obsahoval pohár na víno s logom Topoľčianok, závesné vrecko na pohár, slané pochutiny k vínu, malú minerálku, zľavu na kúpu vína v predajni a vínnu kartu, kde sa zaznačovali ochutnané vína. Degustovať sa mohlo vyše 30 druhov vín, všetko od Topoľčianok, medzi inými aj bobuľové výbery ako Pálava, Devín, Moravský muškát, Chardonnay. Výborný bol hroznový mušt, burčiak, slamové víno a aj šumivý Prezident rosé. Každý mohol ochutnať 20 vín, ale pre väčšinu bol tento cieľ naozaj ťažko dosiahnuteľný :) 
Samozrejme, dobré jedlo nesmelo chýbať, stánky boli plné lokší, kačiek, cigánskych, štrúdlí....Každý si prišiel na svoje. Kto chcel aj niečo vidieť, tomu bol k dispozícii areál Národného žrebčína spolu s koníkmi, ale aj múzeum v kaštieli. Skvelý deň ako sa patrí. Tak o rok znova!

Vo vínnych pivniciach Topoľčianok...




Kaštieľ Topoľčianky...

S priateľom...

Vínne kade...

Národný žrebčín...

Koč T. G. Masaryka





0 komentárov:

Zverejnenie komentára