streda 28. januára 2015

Strapaté rezníčky s hrachovou kašou

Poznáte to, po sviatkoch sa každý cíti plný, pribratý, objedený. To, čo sme si cez sviatky dopriali, chceme teraz v bežnom živote nahradiť zdravšími alternatívami. Ja som chcela urobiť pečené fašírky s hrachovou kašou, nakoniec z toho vznikli takéto rezníčky z kuracieho mäsa s hrachovou kašou. Hrach je predsa zdravý a kuracie mäsko je top! :)
Strapaté rezníčky
Potrebujeme
- kuracie mäso, cca 500 g
- polovica póru
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ, mleté čierne korenie, červenú papriku, oregano, bazalku, majoránku
Mäso nakrájame na väčšie pásiky, potom ho trošku, ale nie nadrobno, ručným mixérom pomixujeme. Pridáme cesnak, soľ, korenie, papriku, majoránku. Na panvici opražíme pór, pridáme doň bazalku a oregano. Celú zmes primiešame k mäsu a necháme odstáť, najlepšie na noc. Plech vystelieme papierom na pečenie a potom lyžicou vytvarujeme mäsovú zmes do tvaru fašírok. Pečieme na 250 stupňoch 25 minút.
Hrachová kaša
Potrebujeme:
- hrach
- bobkový list
- mleté čierne korenie, soľ
Hrach opláchneme a na noc necháme namočený vo vode aj s bobkovým listom. Privedieme do varu, aby bol hrach mäkký. Rozmixujeme, pridáme soľ a mleté čierne korenie. Hotovo.
Jednoduché a relatívne zdravé!

0 komentárov:

Zverejnenie komentára