sobota 3. januára 2015

Jane Austenová- Láska slečny Elliotovej

Ďalšia zo skvelých kníh Jane Austenovej, ktorú môžem odporučiť. Čo spája jej knihy a čo nás na nich tak veľmi baví? Prostredie anglického vidieka, život anglickej nižšej šľachty, hlavné hrdinky, ktoré sú morálne silné a samozrejme láska a prekážky, ktoré idú spolu ruka v ruke.
Tento príbeh sa odohráva tiež na anglickom vidieku, kde sa hlavná hrdinka, Anna Elliotová, musí vzdať svojej lásky, kapitána Wentwortha, pretože nie je dostatočne majetný a tým pádom sa jej rodina, ktorá je síce pred finančým bankrotom, ale má šľachtický titul, postaví proti tomuto vzťahu. O osem rokov sa títo dvaja znova stretávajú, keď už je kapitán Wentworth bohatý. Či dostane ich láska ďalšiu šancu, keďže teraz majú o kapitána záujem aj iné slečny a či by tento potenciálny zväzok schválila rodina slečny Elliotovej, to si prečítajte :)
Knihu môžem odporučiť, je to ďalšia, ktorú som doslova zhltla, má rýchly spád, zaujímavý dej, a ani zápletky jej nechýbajú. Na Pýchu a predsudok sa síce až tak nechytá, ale v porovnaní s ňou, to má každá kniha veľmi ťažké. Pýcha je klasika a najlepšie dielo od Austenovej. Navyše, tie kvetinové edície Austenových diel sú také krásne, že aj ja uvažujem, že si z nich spravím zbierku :)


                                                        Obázok obalu knihy, zdroj: martinus.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára