nedeľa 1. novembra 2015

Tekvicový cheesecake


Máme tu dušičkovský víkend s krásnym počasím a pečenie je tiež spôsob ako si ho ešte viac vylepšiť. Ja som sa rozhodla pre tekvicový cheesecake. Samozrejme, videla som ho v letáku Lidl a musím sa priznať, že podľa Polákovej pečiem veľmi často, jej recepty sú naozaj inšpirujúce. Aj keď vám môže prísť táto kombinácia cheesecaku a tekvice zvláštna, výsledok je výborný. Faktom je, že si pochvaľoval každý, komu som ho dala ochutnať a za zmienku stojí aj to, že sa v chladničke dlho neohrial (neochladol:).
Potrebujeme:
300 g tekvice hokkaido
150 g špaldovej múky
200 g hnedého cukru
3 vajíčka
100 g rozpusteného masla
250 g tvaroh
1 teglik kyslej smotany
3 ČL škorice
štipka soli
100 g čokolády na varenie
30 g bielej čokolády

Postup:
1. Najprv si odjadierkujeme a ošúpeme tekvicu. Pokrájame ju na malé kocky, zalejeme trochou vody a dáme variť do mäkka.

2. Pripravíme si cesto. Múku, 50 g cukru, 1 vajíčko, rozpustené maslo a štipku soli si vypracujeme na pevné cesto. Vyvaľkáme si ho a na dno tortovej formy ( kde sme si dali papier na pečenie ) ho rozložíme tak, aby sme vytvarovali aspoň 3 cm vysoké okraje.

3. Uvarenú tekvicu s trochou vody rozmixujeme. Vymiešame si tvaroh, smotanu, zvyšný cukor, 1 vajíčko a škoricu. nakoniec pridáme rozmixovanú tekvicu a plnku vylejeme na korpus. Dáme piecť na 180 stupňov cca 60 minút.

4. Keď máme cheesecake hotový, necháme ho poriadne vychladnúť, aby sme ho mohli ozdobiť. Kúsok masla si necháme roztopiť a postupne doň priávame na kúsky nalámanú čokoládu na varenie. Poriadne rozpustenú ju vylejeme na cheesecake.

5. Bielu čokoládu si tiež dáme roztopiť. Naplníme si ňou cukrárske vrecko a od stredu cheesecaku robíme kruhy až po okraj. Nakoniec zoberieme špajdľu alebo špáratku a jemne spravíme rozdelíme cheesecake na 8 častí, aby nám vznikli tvary ako na obrázku. A máme hotovo.




0 komentárov:

Zverejnenie komentára